top of page
DSC_6996 (2).jpg

Heide

Gesloten
07:0
0–17:00
07:00–17:00
07:0
0–17:00
07:00–17:0
0
07:00–14:00
07:00–13:00

maandag:
dinsdag:
woensdag:
donderdag:
vrijdag:
zaterdag:
zondag:

T: 03/645.06.00

Heidestatiestraat 77

2920 Kalmthout

BE0716.892.752

  • Facebook
  • Instagram
DSC_6910 (2).jpg
DSC_6913 (2).jpg

Hallo!

"Als kleine jongen heb ik fantastische herinneringen aan de bakkerij”, vertelt Sven De Schepper, bakker bij Atelier Co-Pains. “De geuren die je tegemoet komen, de toonbank vol lekkere gebakjes, brood en croissants, de vriendelijke stem die je van achter die toonbank verwelkomt… Het is een feest voor je zintuigen. Dat is de beleving die ik ook aan onze klanten wil geven."

Mijn verhaal

DSC_6926 (2).jpg
DSC_7034 (2).jpg

“Ik ben Sven De Schepper, de gepassioneerde bakker die je bij Atelier Co-Pains in Kalmthout vindt. Jaren geleden in een bakkerij de kneepjes van het vak geleerd, een zijsprong gemaakt naar de bedrijfswereld maar sta ik nu terug opnieuw tussen de bloem. Waar ik thuis hoor.”

“Ik ben graag in Kalmthout. Een link met de gemeente heb ik eigenlijk niet echt, want ik ben niet van hier. Mijn vrouw en ik waren wel al eens door de regio gereden en hadden toen tegen elkaar gezegd dat die ons erg aansprak. Toen ik even later hoorde over de franchiseopportuniteit bij Atelier Co-Pains, twijfelde ik niet. Heerlijk is dat, zo’n franchise. Je bent zelfstandige, maar zonder de grote financiële risico’s die daarbij horen. Op termijn wil ik wel in Kalmthout zelf komen wonen.

Mijn werkdag begint doorgaans om 5 uur ’s nachts, en dan is elk minuutje extra slaap welkom.”

“Het volledige assortiment van Atelier Co-Pains valt bij de Kalmthoutse klanten in de smaak, maar de rijsttaartjes verkopen écht als zoete broodjes. De bakkerij ligt op een fietsroute die veel amateurwielrenners aandoen, en een rijsstaartje is hét tussendoortje bij uitstek dat die fietsers opnieuw energie bezorgt.”

“Ook op de lokale producten die middenin onze winkel op een tafeltje staan, ben ik trots. Ik vind het belangrijk om met lokale producenten samen te werken. Dat ik daarmee dan ook meteen mijn collega-ondernemers van Kalmthout leer kennen én steun, is mooi meegenomen. Suggesties zijn dus altijd welkom.”

Goede doel

“TeJo, Therapie voor Jongeren, zet zich in voor het mentale welzijn van 10- tot 20-jarigen. Een thema dat me nauw aan het hart ligt sinds ik een zoontje heb. En sinds ik zag welke gevolgen de coronacrisis heeft op het mentale welzijn van jongeren. Je doet wat je kan om je kind weerbaar te maken voor het leven, maar die hulp reikt ook maar zo ver. Organisaties als TeJo kunnen helpen met de rest. Koop je dus iets van het Brodi-assortiment? Dan steun je TeJo.”

DSC_6914 (2).jpg
bottom of page