top of page
IMG_3678.JPG

Turnhout 

Gesloten
07:0
0–17:00
07:00–17:00
07:0
0–17:00
07:00–17:0
0
07:00–17:00
07:00–14:00

maandag:
dinsdag:
woensdag:
donderdag:
vrijdag:
zaterdag:
zondag:

T: 014/72 33 37

Victoriestraat 49

2300 Turnhout

BE0776.850.036

  • Facebook
  • Instagram
IMG_3469.JPG
IMG_3423.JPG

Hallo!

De droom was er al even, maar het is pas na de geboorte van hun dochtertje en de aankoop van hun woning dat Merel en Willem de sprong durfden te wagen. Ze namen afscheid van hun job in de zorg en gingen in januari 2022 vol voor hun eigen zaak, Atelier Co-Pains in Turnhout. De stad waar Merel geboren en getogen is. Ze omschrijft zichzelf dan ook als een échte Bink! 

Ons verhaal

IMG_3410.JPG
IMG_3400.JPG

Goede doel

"Het goede doel dat wij steunen met ons Brodie-assortiment, was een voor de hand liggende keuze. We kozen resoluut voor Pleegzorg Turnhout. Merel werkte voordien in de bijzondere jeugdzorg. Veel broertjes en zusjes van de jongeren in haar leefgroep kregen via pleegzorg een nieuwe thuis. Ook de schoonzus van Merel werkt voor dit nobele goede doel. Het is een mooi project voor jongeren die niet altijd uit een warme thuis komen. Dankzij deze organisatie krijgen ze toch het gezinnetje, de warmte dat ze echt nodig hebben." 

IMG_3486.JPG

"Dat Merel en ik voordien in de sociale sector werkten, dat voel je haast meteen als je onze winkel binnenwandelt. Ons hart ligt bij onze klanten, we komen alle twee zo graag onder de mensen. We vullen elkaar daarin perfect aan. Willem is een beetje de gezellige, hij is erg graag gezien door de klanten. Ik heb meer het praktisch inzicht en zorg ervoor dat alles gestructureerd verloopt. Toch zijn we beide hét gezicht van de zaak."

"De parking Lebon, waarin onze bakkerij en tearoom gevestigd is, stond voordien zo'n 10 jaar lang leeg. We zagen meteen het potentieel van het pand in onze geliefde stad Turnhout. We vonden het enorm leuk om mee onze schouders te zetten onder dit project. Dat deze plek terug kon gaan bloeien."

"In onze bakkerij is het casinobrood de absolute topper uit ons assortiment. Het is een gewoon grof of wit brood, maar toch iets anders van textuur. Het is een brood dat mensen graag dagelijks willen eten als ontbijt. In onze tearoom zijn de ontbijtformules en de uitsmijters op een dikke snede Charel, Julliette of Gust de bestsellers. We proberen in al onze gerechtjes ook wel iets van brood of van gebak te verwerken."

"Tot slot komt er binnenkort een erg leuke lokale samenwerking aan. Bij de buren van de D&K Scooters huur je dan scooters om op ontdekking te gaan in onze stad. De klanten krijgen dan een heerlijke picknickmand mee om onderweg op te smullen en die mogen wij voorzien."

bottom of page